Rozet Arnhem

Netwerk upgrade – Rozet

Tweeweg implementeert nieuwe switches bij Rozet.

Rozet, gevestigd in het centrum van Arnhem is een non-profitorganisatie die er naar streeft met taal, kunst en erfgoed de persoonlijke ontwikkeling van alle inwoners van Arnhem en omgeving mogelijk te maken.. Zo worden er diverse cursussen en culturele activiteiten georganiseerd. Het ‘cultuurhuis’ in het kloppend hart van de stichting. In dit prachtige pand is ook de Openbare Bibliotheek gevestigd.

ICT verantwoordelijk bij Rozet zijn Christian van Ekeris, digital consultant en ICT-manager a.i. en Robin Hartemink, systeembeheerder.

Open en Toegankelijk

Rozet staat er voor open en toegankelijk te zijn, niet alleen voor de circa 130 vaste medewerkers, maar ook voor  de vele vrijwilligers en de inwoners van Arnhem en omgeving; samen meer dan één miljoen bezoekers per jaar.

Bij een ‘warm welkom’ hoort ook dat iedereen moeiteloos gebruik kan maken van de ICT-voorzieningen. Zo moeten medewerkers probleemloos kunnen werken op een flexplek en kunnen vertrouwen op een snelle en stabiele verbinding. Bezoekers moeten eenvoudig verbinding kunnen maken met zowel het draadloze als mobiele netwerk.

In de praktijk was dit helaas nog niet het geval. “Het inloggen op een flexplek duurde veel te lang”, vertelt Robin. “Wifi-toegangspunten werden constant gereboot, omdat ze op verouderde switches waren aangesloten.”

Snel schakelen

Voor Rozet was het van essentieel belang dat deze basis van hun omgeving, het netwerk en de switches, snel kon worden vernieuwd. De samenwerking met Tweeweg IT was snel gevonden, doordat ervaren engineers op korte termijn konden worden ingezet.

Tom Buijs, onze salesconsultant: “Binnen een week hebben we samen de richting bepaald die we op wilden gaan. Als HPE partner, hebben we de kennis en ervaring om snel tot de juiste productkeuze en configuraties komen.”

Na akkoord van Rozet, werden de switches van Aruba Networks, een dochteronderneming van HPE, binnen afzienbare tijd geïmplementeerd.

 

Sneller en Stabieler

“De grote winst van de nieuwe switches is, volgens mij, de stabiliteit”, aldus Robin Hartemink. “Alle onderdelen zijn redundant uitgevoerd en high available. Als er een onderdeel uit valt, dan draait de omgeving gewoon door. Gebruikers die met een nieuwe werkplek op een nieuwe switch zijn aangesloten, zullen bovendien merken dat het allemaal sneller gaat. De accesspoints die zijn overgezet naar nieuwe switches, blijven keurig online.”

Regie over eigen omgeving

Ook op het gebied van beheer zijn grote stappen gezet. Tom: “De opbouw is logisch en overzichtelijk en de switches zijn vanuit één centraal portaal te beheren. Dat is voor Rozet een belangrijk winstpunt, zij hebben nu zelf de regie over de ICT-omgeving.”

Ga terug